You are here

REcoEP

REcoEP ontwikkelt praktische tips en tools voor duurzame podiumtechnieken. Het project verzamelt tips en goede praktijken uit de podiumsector en aanverwandte sectoren en vertaalt deze naar praktijkadviezen voor de werkvloer.

Het uitgangspunt van REcoEP is "gezond verstand". Duurzaamheid is in eerste instantie een kwestie van attitudes ten opzichte van de activiteiten die men uitvoert. Bewust omgaan met materialen, werktuigen en energie zijn geen recolutionaire stappen om duurzamerte werken. Maar het nut ervan moet duidelijk zijn. REcoEP combineert praktijk met theorie om een duurzaamheid op de werkvloer een vanzelfsprekendheid te maken.

In een volgende fase willen we de resultaten uit het onderzoeksproject openstellen in een doorzoekbare databank die het mogelijk maakt om concrete werkfiches voor elke activiteit, materiaal of functie te kunnen samenstellen.

Onderzoekers

  • Jan Ackenhausen
  • Chris Van Goethem

Resultaten

De informatie en know-how over duurzame podiumtechnieken werd herwerkt tot een reeks praktische tools, waaronder:

  • REcoEP, een praktische gids, vat de principes en praktische informatie samen in een handig boek.
  • Tools: informatie en toegepaste adviezen zijn beschikbaar als praktijkfiches en cursusmodules voor educatief gebruik binnen de organisatie of binnen opleidingen. 
Publicaties

KPT

KBS

OPENDOEK

SFP