You are here

REcoEP: een praktische gids

 

 


REcoEP - een praktische gids is een handig naslagwerk voor elke podiumtechnicus en ontwerper uit de theatersector. Het boek bundelt een hele reeks handige informatie en tips over duurzame podiumtechnieken. Van ontwerp en onstructiemethodes, tot afvalverwerking en recyclagemogelijkheden.

De informatie is onderverdeeld in drie hoofdstukken: een bondige inleiding geeft tekst en uitleg bij de zin en onzin van duurzamheid in het theater. Vervolgens worden twee thematieken uitgelicht: belichting en decor. Daarbij wordt zowel ingespeeld op het ontwerp als op de uitvoering ervan. Werkprocessen en praktijkadviezen zorgen ervoor dat de het merendeel van de informatie meteen op de werkvloer toepasbaar is.

Een rode draad doorheen deze gids is "gezond verstand". Duurzaamheid is in eerste instantie een kwestie van atitudes ten opzichte van de activiteiten die men uitvoert. Bewust omgaan met materialen, werktuigen en energie zijn geen revolutionaire stappen om duurzamer te werken. Maar het nut ervan moet duidelijk zijn. Deze gids combineert praktijk met theorie om een duurzaamheid op de werkvloer een vanzelfsprekendheid te maken.

Praktisch:

Tekst: jan Ackenhausen & Chris van Goethem
Redactie: Elie Pauwels
ISBN 978-94-6228-112-7
117 pagina's

Beschikbaarheid:

  • Download de digitale versie    
  • Beste een gedrukte versie:
    120 pagina's, A5-formaat, kleur
    prijs: 10EUR + verzending
    BESTELLEN

Deze publicatie kwam tot stand in het kader van het onderzoeksproject REcoEP, met de steun van

KPT

KBS

OPENDOEK

SFP